Грузинська авіакомпанія оголосила про запуск для росіян транзитних рейсів до Євросоюзу через Тбілісі

За його словами, рейси плануються у Мілан (Італія), Париж (Франція), Відень (Австрія), Ларнаку (Кіпр), Салоніки (Греція).

“Почнемо з 15 червня. Подивимося, як піде ця справа. Але думаємо, що буде достатній попит на цих маршрутах. Через Тбілісі буде зручніше та швидше, ніж на інших напрямках”, – пояснив Гаїашвілі.

Він прогнозує, що пасажиропотік між РФ та Грузією відновиться.

Засновник Georgian Airways стверджує, що уряд Грузії “дуже тепло” зустрів рішення про транзитні перельоти.

контекст:

Пряме авіасполучення між РФ та Грузією було перервано у 2019 році.

10 травня 2023 року президент РФ Володимир Путін підписав укази про скасування візового режиму для громадян Грузії та дозвіл прямого авіасполучення з цією країною з 15 травня. Міністерство закордонних справ Росії також відкликало рекомендацію для росіян утриматись від поїздок до Грузії. Виконувати прямі авіарейси до Росії і назад почали російська авіакомпанія “Азімут” та грузинська Georgian Airways.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі 10 травня заявила, що країна має запровадити для громадян Росії обмеження на безвізове перебування терміном 90 днів. Вона назвала кроки Кремля “провокацією”, яка покликана компенсувати крах та поразку, які Росія зазнає у війні з Україною.

Понад 100 неурядових організацій звинуватили грузинську владу у саботажі отримання статусу кандидата на вступ до Євросоюзу через поновлення авіасполучення з РФ. Відповідна заява під назвою “Російський літак не сяде в ЄС” 18 травня опублікувала Transparency International Грузія.

19 травня, в день прибуття першого прямого рейсу “Азімут” з Москви, в аеропорту Тбілісі пройшли протести.

Previous post Історія кулеметника , який став легендою після запеклого бою із загарбниками (відео)
Next post Збирав медобладнання, ліки та інструменти: бойові будні військового медика