У Нідерландах заарештували земельну ділянку колишнього зятя Путіна – ЗМІ

За даними розслідувачів, арешт на землю було накладено ще 12 травня. При цьому юристи, опитані журналістами, зазначають, що за доступними документами не зрозуміло, які саме звинувачення призвели до такого рішення суду.

Знайомий Фаасена розповів журналістам, що колишній чоловік Воронцової нещодавно прилітав до Нідерландів, але за короткий термін виїхав до РФ, нібито через інтерес до нього з боку правоохоронних органів.

Співрозмовник видань у спецслужбах Нідерландів повідомив, що бізнесмена нещодавно допитували в аеропорту Амстердама щодо можливого ухилення від санкцій, але ця інформація також не підтверджена документально.

За даними “Пректа”, Фаассен та Воронцова зіграли весілля у 2008 році. Вони мають син Роман – це єдиний онук Путіна, який з’являвся на публіці. Фотографії десятирічного хлопчика минулого року опублікувало видання “Сьогодні”.

Пара розлучилася не пізніше 2016 року, але розлучення їм не знадобилося, оскільки вони формально не реєстрували свій шлюб. Можливо, саме це дозволило колишньому зятю Путіна уникнути санкцій, пише видання.

контекст:

Путін приховує інформацію про особисте життя. Офіційно у шлюбі з Людмилою Шкребневою у них народилося дві дочки: Марія (1985) і Катерина (1986). За даними російських ЗМІ, зараз вони використовують прізвища Воронцова та Тихонова.

Життя дочок Путіна, як зазначає Bloomberg, “огорнуте таємницею” – Кремль ніколи не публікував їхні дорослі фотографії, в офіційній біографії російського президента вказані лише імена та роки народження жінок.

Міністерство фінансів США 6 квітня опублікувало перелік санкцій проти Росії. До нього, зокрема, було включено обидві жінки. “Воронцова керує фінансованими державою програмами, які отримали від Кремля мільярди доларів на дослідження в галузі генетики та знаходяться під особистим контролем Путіна”, – йшлося у повідомленні. Проти Тихонової та Воронцової, крім США, санкції запровадили Євросоюз, Великобританія, Канада, Австралія, Нова Зеландія, Швейцарія, Японія та Україна.

Previous post спогади бійців, як вибили сили РФ з ДАПу
Next post Загроза з боку штучного інтелекту – Microsoft закликала створити нові органи для регулювання – новини України,