У Росії оголосили в розшук американського сенатора через слова “російські вмирають”, сказаних ним на зустрічі з Зеленським

Напередодні Слідчий комітет РФ повідомив про порушення кримінальної справи проти американського політика “за фактом русофобських висловлювань”.

“Даному факту слідчими ДСУ СК Росії буде надано належну правову оцінку”, – заявили у Слідчому комітеті.

На зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським 26 травня, відеозвіт про яку опублікувала прес-служба президента, Грем сказав слова “росіяни вмирають”, а пізніше – “ми ще ніколи не витрачали гроші так вдало”.

Як зазначає Reuters, цей запис був опублікований у скороченому вигляді, між словами про “смерти росіян” і “вдалою витратою” американських засобів є монтажна склейка.

Згідно з повною версією, яку агентству надала прес-служба Зеленського, фраза про гроші стосувалася загалом підтримки США, яку отримує Україна, а слова про загибель росіян Грем вимовив в іншому контексті. Він сказав, що боротьба України нагадує йому про часи, коли американці билися до останньої людини, хотіли бути вільними або померти. Зеленський відповів, що США тепер вільні і того ж досягне Україна, після чого Грем сказав: “А росіяни вмирають”.

Фрази про “вдалі вкладення США” в цій частині розмови і на цю тему немає, зазначає агентство. Грем у коментарі Reuters заявив, що це результат російської пропаганди, але додав, що “для Сполучених Штатів допомога у звільненні України від російських військових злочинців стала справді гарною інвестицією”.

контекст:

25 травня міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що лише у рамках формату “Рамштайн” країни-учасниці вже виділили військову допомогу Україні на суму близько $65 млрд.

Previous post Фахівці проаналізували, як режим Лукашенка допомагає русифікувати українських дітей
Next post Як склалося особисте життя 43-річної Боржемської та 44-річного Узєлкова після скандального розлучення і що насправді стало його причиною