Казахстан не визнаватиме “ЛДНР” – Токаєв

Казахстан не визнаватиме  ЛДНР  - Токаєв

Фото: nur.kz

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв у присутності Путіна розповів, що думає про квазіреспубліки та війну в Україні.


Казахстан не визнаватиме так звані “Донецьку та Луганську народні республіки”. Президент Касим-Жомарт Токаєв назвав їх квазідержавами. Про це Токаєв заявив на Петербурзькому міжнародному економічному форумі.


“Я хотів би відзначити таке: сучасне міжнародне право – це Статут ООН. Два основні принципи, закладені в Статут, наразі прийшли у взаємну суперечність. Це територіальна цілісність та право на самовизначення. Засновники ООН у цей момент свого часу не врахували, а можливо спеціально внесли як компроміс”, – зазначив він.


За його словами, якщо керуватися принципами зі Статуту ООН щодо права націй на самовизначення, то замість 193 країн-учасниць в ООН у світі з’явиться понад 500-600 держав.


“Звичайно, це буде хаос. З цієї причини ми не визнаємо ні Тайвань, ні Косово, ні Південну Осетію, ні Абхазію. І, мабуть, цей принцип буде застосований до квазідержавних територій, якими, на наш погляд, є Луганськ та Донецьк”, – наголосив Токаєв.


Слід зазначити, що при цьому президент Казахстану не уточнив, як право націй на самовизначення співвідноситься з російською окупацією Донбасу.



 


Нагадаємо, в ООН не відкинули можливості застосування Росією ядерної зброї в Україні. В організації вважають, що перспектива, яка раніше була немислимою, “з’явилася в межах можливого”.



 

Previous post Путін про блокаду портів України: Ми не перешкоджаємо
Next post Волонтерку Юлію Паєвську звільнили з російського полону – Зеленський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *