Маск офіційно пішов з посади генерального директора Twitter

“Це трапилося! Залишайтеся з нами”, – написала Яккаріно 6 червня у Twitter.



Днем раніше Яккаріно написала у Twitter, що компанія найняла колишнього старшого віце-президента NBCU з комунікацій з реклами та партнерства Джо Бенарроха. Згідно з його профілем в LinkedIn, Бенаррох займатиметься бізнес-операціями.



Сам Маск 5 червня опублікував пост з точкою – символічно поставивши крапку у роботі з Twitter.



Як пише Business Insider, спочатку планувалося, що Яккаріно розпочне роботу 22 червня. Пізніше у ЗМІ з’явилася інформація, що вона візьме кермо влади більш ніж на два тижні раніше запланованого терміну.

контекст:

27 жовтня 2022 року Маск придбав Twitter за $44 млрд. У той же день він звільнив чотирьох топ-менеджерів Twitter, включаючи головного виконавчого директора, фінансового та юридичного директорів. Загалом бізнесмен звільнив 3700 людей персоналу, писало Politico.

Після покупки Twitter Маском соцмережа почала змінювати свою політику боротьби з дезінформацією та пропагандою. Наприклад, у листопаді 2022 року Twitter відмовився від політики щодо протидії дезінформації про COVID-19.

У квітні 2023-го Twitter зняв обмеження з прокремлівських облікових записів. Того ж місяця соцмережа прибрала позначку “державне фінансування” з облікових записів російських та деяких китайських ЗМІ.

Крім того, через зміну політики отримання синьої галочки соцмережа зіткнулася з проблемою поширення фейків верифікованими акаунтами. Наприклад, у травні такі акаунти масово писали про підготовку ядерного удару по Києву після вибуху над Кремлем.

У грудні Маск повідомляв, що піде з посади гендиректора Twitter після того, як знайде “когось досить дурного” для цієї посади. Він провів опитування, чи має він залишити посаду гендиректора, і більше половини учасників відповіли позитивно.

11 травня Маск повідомив, що йде з посади генерального директора соцмережі.

Previous post «Фахівці таке бачили вперше». Влада офіційно заявила про масовий мор риби на Дніпропетровщині
Next post Галкін відреагував на підрив російськими окупантами Каховської ГЕС