Галкін відреагував на підрив російськими окупантами Каховської ГЕС

Він не залишив коментарів до посту, супроводжувавши його зображенням розбитого серця.

На фото зображено волонтерів, які рятують тварин із зон затоплення, а також будинки, які пішли під воду.

контекст:

Вранці 6 червня оперативне командування “Південь” сил оборони України повідомило про підрив росіян Каховської ГЕС. За даними “Укргідроенерго”, внаслідок підриву машинного залу зсередини Каховська ГЕС зруйнована повністю та відновленню не підлягає. За даними Херсонської обладміністрації, внаслідок техногенної катастрофи може бути затоплено близько 80 населених пунктів. У Херсонській області оголошено евакуацію.

Президент України Володимир Зеленський говорив, що підрив греблі Каховської ГЕС – найбільша рукотворна екологічна катастрофа у Європі за десятки років. За інформацією Офісу президента, внаслідок вибуху до Дніпра потрапило не менше 150 тонн машинної олії, є ризик подальшого витоку ще понад 300 тонн.

Зеленський заявив, що, за даними української розвідки, підрив був навмисним, але ворог діяв хаотично, допустивши затоплення власної техніки. “Водночас підрив дамби не вплинув на здатність України деокупувати власні території”, – додав глава держави.

За словами Зеленського, на лівобережній частині Херсонської області “абсолютно катастрофічна ситуація”. Окупанти просто кинули людей без води, на дахах будинків у затоплених громадах, наголосив президент.

Внаслідок терористичного акту росіян на Каховській ГЕС прогнозується масштабне затоплення сільськогосподарських земель та загибель риби – такий прогноз дало Міністерство аграрної політики та продовольства України 7 червня.

Previous post Маск офіційно пішов з посади генерального директора Twitter
Next post “Перекрили ворота для українського експорту”: Дніпро нижче Запоріжжя припинить бути судноплавним