Всесвітня рада церков засудила війну проти України

Всесвітня рада церков засудила війну проти України

Фото: World Council of Churches/Instagram

Всесвітня рада церков засудила війну проти України

Організація відкинула виправдання агресії РФ релігією, а також закликала провести обмін військовополоненими та тілами загиблих, йдеться у спеціальній заяві ради.


 

Всесвітня рада церков засудила війну РФ проти України та закликала до “встановлення сталого миру”. Відповідна заява була опублікована після засідання центрального комітету Всесвітньої ради церков у Женеві 15 – 18 червня.


 


Організація відкинула виправдання агресії РФ релігією, а також закликала провести обмін військовополоненими та тілами загиблих.


 


“Всесвітня рада церков повторює заклик глобального суспільства церков, представлених у ВРЦ, до припинення цієї трагічної війни, до негайного припинення вогню, щоб зупинити смерть та руйнування, а також діалог та переговори для забезпечення сталого миру. Війна з убивствами та всіма іншими трагічними наслідками, які вона тягне, несумісна з самою природою і волею Бога відносно людства і проти наших фундаментальних християнських та екуменічних принципів”, – йдеться у заяві.


 


Рада закликала “всі сторони конфлікту” поважати принципи міжнародного гуманітарного права, а також звернулася до міжнародної спільноти до великих інвестицій у сприяння миру, а не в ескалацію та розкол.


 


Всесвітня рада церков просить виконувача обов’язків Генерального секретаря очолити делегацію “Паломництва справедливості та миру” до Києва та Москви, щоб зустрітися з керівництвом церков та з’ясувати, що сприяє миру та необхідно урядам країн для негайного припинення вогню.


 


“ВРЦ молиться за всіх жертв цього конфлікту в Україні, в регіоні та в усьому світі, щоб їхні страждання припинилися, щоб вони могли повернутися до життя в безпеці та гідності, та запевняє їх у любові і співчутті”, – зазначає організація.


 

Нагадаємо, в інтерв’ю італійській пресі Папа Францськ заявив, що НАТО гавкає на Росію і що Альянс може спровокувати Москву на напад на Україну. Така заява Понтифіка здивувала іноземних лідерів. Так, Міністерство закордонних справ Польщі висловило стурбованість заявами Папи Римського про війну в Україні.


 


 


 


 

Previous post MamaRika перенесла операцію – що з нею
Next post У британській розвідці розповіли, з чим повʼязані проблеми ВПС Росії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *