Грузинський Майдан. У Тбілісі зібрався мітинг за євроінтеграцію

Грузинський Майдан. У Тбілісі зібрався мітинг за євроінтеграцію

Фото: newsgeorgia.ge

На мітингу в центрі Тбілісі зібралися тисячі людей

Тисячі людей зібралися в центрі Тбілісі на акції на підтримку євроінтеграції Грузії під гаслом Додому, в Європу.


 

У районі проведення акції є кілька нарядів патрульної поліції. Рух на проспекті Руставелі був паралізований. За повідомленнями ЗМІ, у дворі будівлі адміністрації уряду мобілізований спецназ. Про це повідомляє інформаційний портал Новини – Грузія.


 


Наразі все відбувається без ексцесів. Представники різних партій прийшли без своєї символіки, підтримуючи загальногромадянський характер акції. Помічено було плакати на підтримку ув’язненого екс-президента Михайла Саакашвілі. Скрізь прапори Грузії, Євросоюзу, України.


 


До акції приєдналися представники найрізноманітніших сфер.Поблизу парламенту – люди різного віку, багато хто прийшов з дітьми. Власники кількох популярних ресторанів заздалегідь оголосили, що сьогодні працюють до 19.00, щоб разом зі співробітниками піти на мітинг.


 


До акції приєдналися студенти тринадцяти тбіліських вишів. До 19:00 студенти зібралися біля філармонії, звідки всі разом попрямували до парламенту.


 


Частина студентів принесла із собою плакати з протестними написами, наприклад – Вимагаємо деолігархізації, Захід має накласти санкції на Іванішвілі та членів уряду Грузії. Інші були нейтральні.


 


На мітингу очікується виступ політиків із Європи та України. Він має завершитись ходою до площі Європи в історичній частині Тбілісі.


 


Організатор сьогоднішньої акції – рух «Сірцхвіліа». Мітинг проводиться за три дні до того, як ЄС оголосить своє остаточне рішення щодо надання Грузії, Україні та Молдові статусу країни-кандидата на вступ до спільноти. Головна його мета – продемонструвати, наскільки європейське майбутнє важливе для громадян Грузії. Водночас організатори висловлюють протест у зв’язку з політикою грузинської влади, яка, на їхню думку, докладає недостатньо зусиль у процесі євроінтеграції.


 


 


 


 

Previous post Українські військові повідомили про втрати армії РФ на сході України упродовж дня
Next post Калінінград закритий. Литва нервує РФ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *