Лукашенко заявив, що дозволив “Вагнеру” ставити в Білорусі “намети”, але поки що найманці в Україні

За його словами, найманцям запропонували використовувати невикористані території для розміщення тих, хто вийде з окупованої України після так званого заколоту.

“Ми поки не будуємо жодних таборів. Але якщо вони захочуть, ми їх розмістимо. Ставте намети, будь ласка. Але поки що вони знаходяться в [оккупированном РФ украинском] Луганську у своїх таборах”, – сказав Лукашенко.

Про те, що найманці ПВК “Вагнер” залишаються в зоні вторгнення країни-агресора до України, 27 червня на брифінгу заявив речник Пентагону Патрік Райдер. З його слів, бойовики продовжують оборонятися.

“Немає жодних ознак того, що вони готові відмовитися від цієї боротьби і повернутися до РФ”, – повідомив речник міністерства оборони США.

Російське видання “Верстка” 26 червня повідомило, що у білоруських Осиповичах розпочалося зведення місць дислокації ПВК “Вагнер” на 8 тис. бійців у місцевому лісництві, за 200 км від кордону з Україною.

контекст:

23-24 червня Пригожин влаштував у РФ заколот. Він назвав те, що відбувається, “маршем справедливості”, а президент країни-агресора Володимир Путін говорив, що це спроба військового заколоту. Вранці 24 червня власник ПВК заявляв про захоплення військових об’єктів Ростова-на-Дону і намір йти на Москву, але ввечері того ж дня Пригожин заявив, що передумав і розгортає колони ПВК “у зворотньому напрямку”.

26 червня прес-служба Пригожина опублікувала аудіообіг, у якому він заявив, що у нього не було мети скидати владу в РФ. Того ж дня Путін виступив із терміновим зверненням, в якому назвав учасників заколоту “зрадниками”, які зробили помилку Він закликав вагнерівців укласти контракт із міноборони РФ або вийти зі збройного формування. Хто захоче, зможе піти до Білорусі, заявив він.

27 червня ФСБ оголосила про закриття справи про заколот, а міноборони РФ повідомило, що важку техніку ПВК передадуть російській армії. Лукашенко повідомив, що Пригожин знаходиться в Білорусі. Також Лукашенко розповів, що хоче, щоб ПВК “Вагнер” поділилася досвідом із збройними силами Білорусі.

Previous post Логістика військ РФ ускладнилась через удари військ ЗСУ по мостах у Чонгарі – британська розвідка
Next post Окулярів доповненої реальності від Google не буде – причини – новини України,