Окулярів доповненої реальності від Google не буде – причини – новини України,

Компанія Google припинила розробку проекту Iris щодо створення очок доповненої реальності (augmented reality, AR), повідомляє Business Insider.

Техногігант працював над розробкою очок протягом кількох років, але він відклав Iris після хвилі звільнень та перестановок у компанії за останні кілька місяців. Іншою подією, що вплинула на рішення Google, стало звільнення Клея Бавора, колишнього керівника з доповненої та віртуальної реальності. Крім того, повідомляється, що Google постійно змінювала свою стратегію щодо очок Iris, що стало джерелом розчарування для членів команди, які працюють над проектом.

На початку 2022 видання The Verge повідомляло, що Google може випустити пристрій в 2024 році. Окуляри Iris AR мали виглядати як пара звичайних окулярів.

Незважаючи на те, що компанія припинила роботу над власним гаджетом AR, Business Insider каже, що вона все ще має великі амбіції щодо доповненої реальності. Замість створення власного апаратного забезпечення Google, мабуть, вирішила зосередитися на створенні Android для AR. Компанія планує ліцензувати своє програмне забезпечення AR для виробників. Зараз Google зайнята розробкою Android XR для пристроїв Samsung з “розширеною реальністю” і над новою платформою під назвою micro XR для окулярів.

Читайте також

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Лукашенко заявив, що дозволив “Вагнеру” ставити в Білорусі “намети”, але поки що найманці в Україні
Next post Знайшли тіло зірки “Чорнокнижника” Джуліана Сендза, який зник п’ять місяців тому