Парламент Болгарії виніс вотум недовіри уряду

Парламент Болгарії виніс вотум недовіри уряду

Кирил Петков пообіцяв “продовжувати боротьбу”

Опозиція критикувала Кирила Петкова в невмінні впоратися зі зростаючою інфляцією та м’якою позицією щодо Північної Македонії.


 

Парламент Болгарії висловив недовіру уряду прем’єр-міністра Кирила Петкова. Про це повідомляє БНТ у середу, 22 червня.


 


За підсумками голосування, 123 депутати висловилися “проти” нинішнього кабінету, “за” проголосували 116, таких, хто утрималися, не було.


 


 


 


“Для мене було честю керувати урядом. Ми обіцяємо, що продовжимо битву, щоб відвоювати нашу країну, колись у нас буде Болгарія без залаштунків і без мафії”, – сказав Петков за підсумками голосування.


 

Нагадаємо, уряд Петкова був сформований у грудні 2021 року, після третіх за рік парламентських виборів. Тоді більшу кількість місць у парламенті (67) отримала коаліція Продовжуємо зміни (ПП), якою керують Кирило Петков і Асен Васильєв. У коаліції з Болгарською соціалістичною партією, виборчим блоком Демократична Болгарія та партією Є такий народ (ЄТН) було сформовано уряд.


 


Але 8 червня лідер ЄТН Славі Тріфонов заявив, що його партія залишає коаліцію. Причинами він назвав розбіжності щодо бюджету країни і надто м’яку позицію Петкова щодо дозволу Північній Македонії почати переговори про вступ у ЄС. Так коаліція Петкова втратила більшість у парламенті.


 


З пропозицією про вотум недовіри виступила група депутатів на чолі з Десиславою Атанасовою, яка є членом правоцентристської партії Громадяни за розвиток Болгарії (ГЕРБ). У цій партії Петкова звинуватили в тому, що він не зміг впоратися з інфляцією, яка дедалі зростає, і розкритикували його фінансову політику.


 


 

Previous post Загрози для України з боку Білорусі немає – Буданов
Next post У Києві на Майдані Незалежності попрощались із командиром батальйону «Карпатська Січ» Олегом Куциним (фоторепортаж)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *