Зеленський очікує від Ради ухвалення євроінтеграційних законів «в пріоритетному порядку»

Президент України Володимир Зеленський очікує від Верховної Ради ухвалення «в пріоритетному порядку» євроінтеграційних законів. Про це він заявив у відеозверненні з нагоди отримання Україною статусу кандидата на вступ в ЄС.

«Попри війну ми продовжуємо втілювати законодавство, норми та правила ЄС у всіх сферах життя. Уряд розробить відповідну дорожню карту. Наступні кроки відомі – ми маємо рекомендації Єврокомісії. Від Верховної Ради очікуємо схвалення в пріоритетному порядку євроінтеграційних законів. Від усіх вас – високої громадянської свідомості, відданості нашим цінностям і усвідомлення того, що ніхто не збудує нам європейську Україну, окрім нас», – сказав він.

Читайте також: Зеленський: Україна позбулася звання «третя країна», ми – майбутній член ЄС

Зеленський наголосив, що українці змінюють «Україну для себе, а не для когось».

«Ми втілюємо реформи не через чиїсь вимоги, а через власні переконання. Україна прагне не приєднатися, а повернутися до європейської родини.. Демократія і народовладдя існували тут понад тисячу років тому», – сказав президент.

Читайте також: Європейська рада оприлюднила офіційні висновки щодо надання Україні статусу кандидата у члени ЄС

23 червня Європейська рада ухвалила рішення про надання Україні статусу кандидата на вступ до Європейського союзу. Таке ж рішення лідери ЄС ухвалили і щодо Молдови. Європейську перспективу Грузії визнали, але статусу кандидата не надали, бо Тбілісі ще має виконати певні умови.

Previous post Дмитро Савлученко – у Херсоні партизани підірвали ще одного гауляйтера
Next post Денис Бойко набив татуювання тризуба з червоно-чорним орнаментом – фото

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *