Великобританія зняла санкції з російського мільярдера Тінькова Він зазначав, що не підтримує Путіна та війну РФ проти України

У повідомленні не зазначено, чому його виключили з списку санкцій.

У березні Тіньков звернувся до влади Великої Британії з проханням зняти з нього обмеження.

Він написав британським дипломатам, що вітає рішення Лондона ввести санкції проти тих, хто підтримує президента країни-агресора РФ Володимира Путіна або сприяють війні РФ проти України, і заявив, що йому “сумно”, що його, Тінькова, “помилково” зарахували до таких людям.

Мільярдер з Росії зазначив, що зняття з нього санкцій “було б справедливим і сигналізувало, що західні санкції спрямовані не на всіх росіян”, а лише на тих, хто підтримує главу Кремля та вторгнення РФ до України.

контекст:

Forbes Russia оцінює статки Тінькова в $4,7 млрд. Він займає 32-е місце в рейтингу найбагатших росіян.

28 лютого 2022 року, через чотири дні після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, Тіньков опублікував антивоєнну посаду в соцмережах. Він став третім серед російських доларових мільярдерів, які виступили проти війни. Раніше це зробили Олег Дерипаска та Михайло Фрідман.

Наприкінці березня у відповідь на напад Росії на Україну Великобританія запровадила санкції проти Тінькова. Крім того, санкції проти Тінькова запровадили Австралія та Україна.

Радіо Свобода повідомляло, що Тіньков давно живе за межами РФ. З 1996 року він мав, крім російського, громадянство США, від якого він відмовився в 2013 році, зараз бізнесмен є громадянином Кіпру. Від російського громадянства Тіньков відмовився у жовтні 2022 року.

Previous post суд не дозволив виплатити потерпілим від «Талібану» кошти банку РФ, націоналізованого в Україні
Next post 60-годинна доба на Землі – чому тривалість не змінюється – Новини України,