Британія розширила санкції проти терористів групи Вагнера за їхні злочини в Африці – Новини України, Світ

Великобританія розширила список санкцій, введених щодо російського терористичного угруповання Вагнера та її членів, і додала до нього 13 фізичних та юридичних осіб, пов’язаних із злочинами в Малі, Центральноафриканській Республіці та Судані. Повідомлення про це опубліковано урядом Великої Британії.

Раніше Великобританія вже запровадила санкції проти угруповання Вагнера, її ватажка Євгена Пригожина та кількох його підручних за їхню участь у незаконному вторгненні Росії в Україну.

Сьогодні список доповнений іменами, серед інших, Івана Маслова (главар загонів Вагнера в Малі, США ввели проти нього санкції 26 травня), Віталія Перфільєва та Костянтина Пікалова (главари загонів Вагнера у Центральноафриканській Республіці). Уряд Великобританії вважає, що вони “навмисно обирали як жертви громадянське населення”.

Ще п’ять юридичних та фізичних осіб (компанія M-Invest, її гірничодобувні дочірні фірми Menroe Gold та Al-Solag Mining, а також їх керівники Олександр Мандель та Михайло Потєпкін) включені до санкційних списків за “створення загрози миру та стабільності в Судані”, в в тому числі за постачання зброї та військової техніки та участь у пропагандистських дезінформаційних кампаніях.

Як заявив міністр розвитку та Африки уряду Британії Ендрю Мітчелл, “група Вагнера робить звірства в Україні, а також безкарно діє в таких країнах, як Малі, Центральноафриканська Республіка та Судан. Де б Вагнер не з’являвся, він надає катастрофічний вплив на стан суспільства, посилює існуючі конфлікти і завдає шкоди репутації країн, що приймають.

Читайте також: ПВК Вагнера фінансує війну в Україні за рахунок видобутку золота в Африці – Politico

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post «Хороші новини». Лубінець повідомив, що 15 українських дітей, яких депортували до РФ, вже є в «безпеці»
Next post Помер один із найрозшукуваніших хакерів світу – йому було 59 років – новини України,