Помер один із найрозшукуваніших хакерів світу – йому було 59 років – новини України,

Кевін Мітник, який колись був одним із найрозшукуваніших комп’ютерних хакерів у світі, помер на 59-му році життя 16 липня. Про це повідомляє New York Times.

Згідно з некрологом, Митник більше року боровся з раком підшлункової залози та проходив лікування у медичному центрі Піттсбурзького університету. “Більшість його життя нагадує художній твір”, – йдеться в некролозі, і це, мабуть, ідеальний спосіб описати його історію. Вперше Митник проник у комп’ютерну систему далекого 1979 року, але лише 1988 року його було засуджено до 12 місяців ув’язнення копіювання програмного забезпечення компанії.

Він зламав комп’ютери голосової пошти Pacific Bell, перебуваючи на умовно-достроковому звільненні, а потім продовжував зламувати мережі мобільного зв’язку, а також веб-сайти компаній та урядів, ховаючись від поліції у 90-х роках. Митник також був причетний до крадіжки тисяч файлів та номерів кредитних карток, але в його некролозі сказано, що він “ніколи не взяв жодного центу від однієї зі своїх жертв”. Зрештою його спіймали в 1995 році і звинуватили у незаконному використанні пристрою доступу Очевидно, влада вважала, що мав доступ до корпоративних комерційних таємниць, які на той час коштували мільйони доларів.

Метник провів у в’язниці п’ять років, які він описав як “відпустку”, коли вийшов на волю. Після цього він змінив напрямок своєї кар’єри і вирішив стати хакером та консультантом з кібербезпеки White Hat. У 2011 році він став співвласником та головним хакерським директором компанії KnowBe4, яка проводить тренінги з безпеки та надає клієнтам імітаційну платформу для фішингу. У 12 років Митник придумав, як обійти систему громадського транспорту Лос-Анджелеса, запам’ятовуючи розклад автобусів та перфокарт, а потім придбав власну систему перфокарт, щоб їздити автобусами цілий день. У Мітника залишилися дружина Кімберлі Мітник та їхня ще ненароджена дитина.

Читайте також

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Британія розширила санкції проти терористів групи Вагнера за їхні злочини в Африці – Новини України, Світ
Next post “Літня” ангіна: що потрібно знати? Поради від фармацевтичної компанії “Здоров’я”