Кулеба обговорив зі Столтенберґом наступні шляхи щодо вступу України до НАТО

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів чергову розмову з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенберґом – про це вони повідомили 29 серпня.

За словами Кулеби, розмова стосувалася «наступних кроків України до вступу в НАТО».

«Ми обговорили адаптовану Щорічну національну програму та повноцінне розгортання Ради Україна-НАТО. Я також поінформував Генерального секретаря про підготовку України до першого Форуму оборонної промисловості», – розповів голова МЗС.

Читайте також: «Україна перехопила ініціативу у ворога» – колишній посадовець НАТО Ді Паола

Генеральний секретар НАТО назвав розмову «продуктивною», додавши, що вона стосувалася співпраці та підтримки НАТО.

«Я вітаю, що Україна поступово просувається, і що союзники по НАТО надають значну підтримку, в тому числі літаки F-16 і навчання від Данії, Нідерландів, Норвегії та США», – додав він.

За підсумками саміту Північноатлантичного альянсу у Вільнюсі в липні члени НАТО підтвердили намір прийняти Україну до НАТО, заявлений на саміті 2008 року в Бухаресті, зазначаючи, що Україна є «дедалі більш взаємосумісною та політично інтегрованою з Альянсом і добилася значного прогресу на шляху реформ».

Читайте також: Слова чиновника НАТО і «велика лють України»: чи причетний Кремль? Ситуацію прокоментував Юрій Щербак

Водночас НАТО планує робити огляд прогресу України в досягненні відповідності його стандартам і додаткових демократичних та безпекових реформ. Альянс також заявляє про погодження «пакету розширеної політичної та практичної підтримки».

Гарантії безпеки є частиною поточних переговорів між лідерами НАТО щодо того, щоб Україна не зазнала нових нападів з боку Росії після закінчення війни.

Previous post У Китаї хабарнику присудили довічне ув’язнення
Next post В Ізраїлі скасували гастролі російського театру. Трупа назвала ізраїльтян «клоунами» і «захисниками України»