В Ізраїлі скасували гастролі російського театру. Трупа назвала ізраїльтян «клоунами» і «захисниками України»

Російський театр «Ленком» 29 серпня виступив із офіційною заявою, в якій прокоментував скасування гастролей в Ізраїлі.

У відкритому листі, опублікованому в офіційному виданні «Российская газета», трупа театру звинувачує в тому, що сталося, російськомовних ізраїльтян, називаючи їх «шпаною», «клоунами», «ізраїльськими безродними Іванами, що корчаться в безсилій злості», «захисниками України», які сито сидять на державних шиях різних країн» і «шариковими, що голосно гавкають і ображають простих співвітчизників».

У тексті також згадується ізраїльська влада. «На жаль, жодної виразної позиції від державного театру та від влади Ізраїлю, як і гарантій безпеки, ми не отримали», – йдеться в листі, підписаному «колективом Московського державного театру «Ленком Марка Захарова» – без зазначення конкретних прізвищ.

Раніше ізраїльський продюсер Гаді Орон, організатор гастролей театру «Ленком» у тель-авівському театрі «Габіма», повідомив, що через протести російськомовних ізраїльтян приїзд трупи переноситься на невизначений термін. У заяві Орона йдеться, що ані він сам, ані керівництво «Габіми» не очікували такого обурення, і що він не хоче «підливати олії у вогонь».

«Ленком» наприкінці жовтня планував показати в Ізраїлі виставу «Поминальна молитва» за мотивами твору «Тевʼє-молочник» Шолом-Алейхема. Активісти в інтернеті стали збирати підписи під закликом скасувати гастролі через те, що провідні артисти театру підтримують агресію Росії. Наприклад, актор Андрій Леонов пожертвував свою машину російським військам, а Віктор Раков та Олеся Железняк прямо висловлювалися на підтримку війни проти України.

Previous post Кулеба обговорив зі Столтенберґом наступні шляхи щодо вступу України до НАТО
Next post Китайська влада позначила на мапах частину Росії своєю територією