МВФ попередив про глобальну рецесію

МВФ попередив про глобальну рецесію

Фото: скриншот

У МВФ прогнозують подальше погіршення економіки

З квітня перспективи світової економіки значно погіршилися через інфляцію, уповільнення економічного зростання Китаю та санкції проти РФ.


Наступного року на світову економіку може очікувати глобальна рецесія. Про це в інтерв’ю Reuters у середу, 6 липня, заявила глава Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва.


“Перспективи з часу нашого останнього оновлення (прогноз зростання світової економіки – ред.) у квітні значно погіршилися”, – сказала директор-розпорядник МВФ, пославшись на широке поширення інфляції, суттєвіше підвищення процентних ставок, уповільнення економічного зростання Китаю та посилення санкцій, пов’язаних з війною РФ в Україні


Вона зазначила, що світ перебуває у “дуже неспокійних водах”.


На запитання, чи може вона унеможливити глобальну рецесію, вона сказала: “Ризик зріс, тому ми не можемо цього відкидати”.


За її словами, 2022 буде важким, але 2023, можливо, буде ще важчим.


“Ризики рецесії збільшилися в 2023 році”, – наголосила глава МВФ.


Георгієва повідомила, що найближчими тижнями фонд знизить свій прогноз зростання світової економіки на 2022 рік, що на рівні 3,6%, втретє цього року, додавши, що економісти МВФ все ще допрацьовують нові цифри. За її словами, останні економічні дані показали, що деякі великі економіки, зокрема економіки Китаю та РФ, скоротилися в другому кварталі, зазначивши, що в 2023 році ризики будуть ще вищими.


Очікується, що МВФ опублікує оновлений прогноз на 2022 та 2023 роки наприкінці липня після того, як у квітні він знизив свій прогноз майже на цілий процентний пункт.


Нагадаємо, у травні в МВФ заявили про найгірший стан світової економіки з часів Другої світової.


Як повідомлялося, зростання економіки сповільнилося у всьому світі. Причиною стали зростання цін, наслідки війни в Україні і перебої в ланцюжку поставок, що тривають. Особливо сильно спад помітний у Європі.



Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet


 

Previous post У кікбоксера Романа Щербатюка на руках помер побратим у Луганській області
Next post Польща отримала британську систему ППО Sky Sabre

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *