Дев’ять військових РФ поранені внаслідок «події» на Запорізькій АЕС – мер Енергодара

Дев’ять російських військових поранені внаслідок інциденту на території окупованої Запорізької АЕС, є також загиблі, але їхнє число – невідоме, повідомив мер Енергодара Дмитро Орлов.

«Сьогодні Енергодар сколихнула новина про те, що на території тимчасово окупованої Запорізької АЕС відбулася подія, внаслідок якої рашистів трохи поменшало фізично… Що відомо точно. В другій половині дня в міську лікарню терміново доставлені 9 військових країни-терориста з пораненнями різного ступеня важкості. Деякі лікуються амбулаторно, деякі госпіталізовані в стаціонар. Один із них у важкому стані – в реанімації. Також є і загиблі, але назвати їх точну кількість наразі ми не можемо», – написав Орлов у телеграмі 18 липня.

Щодо того, про яку саме «подію» йдеться, Орлов зауважив, що про це «пізніше скажуть компетентні служби».

«Зараз можемо додати тільки, що орки перелякалися настільки, що в паніці бігали по території станції, на тривалий час заблокували на підприємці одразу дві зміни оперативного персоналу, які мали міняти одна одну. Врешті людей відпустили. Окупанти ж продовжують шукати ворогів. І, можливо, починають усвідомлювати, що цинічні обстріли сусідніх населених пунктів, які ведуться ними з території атомної станції, не минуться для них безслідно», – додав він.

Атомна станція в Енергодарі окупована військами РФ з 4 березня.

2 травня очільник «Енергоатому» Петро Котін заявив, що за час повномасштабної війни Росії проти України підприємство уже зазнало збитків на 36 мільярдів гривень, а окупована ЗАЕС втратила за цей час 18 млрд гривень..

21 червня мер Енергодару повідомив, що окупанти кидають «на підвал» працівників Запорізької АЕС.

Previous post вирішується питання про звільнення 28 посадовців СБУ
Next post У РФ порушили 200 кримінальних справ, пов’язаних з антивоєнними протестами

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *