США запустять супутники для відстеження ракетних загроз

США запустять супутники для відстеження ракетних загроз

Фото: Getty Images

Супутники мають стежити за запуском гіперзвукових ракет

Американці у 2025 році запустять 28 космічних систем, завданням яких буде спостереження за запусками гіперзвукових ракет.


 

Агенція з питань космічного розвитку США (SDA) анонсувала запуск 28 супутників для спостереження за запуском гіперзвукових ракет, повідомляє міністерство оборони США.


 


Космічні системи заплановано запустити на орбіту у квітні 2025 року, на їхнє створення витратять орієнтовно понад 1,3 млрд доларів.


 


L3Harris Technologies і Northrop Grumman Strategic Space Systems – компанії, які створюватимуть і здійснюватимуть запуск супутників, вже уклали угоди.


 


Заплановано від кожного виробника створити по два літаки із сімома космічними апаратами для кожного судна – загалом чотири літаки і 28 супутників – для збору інфрачервоних даних і забезпечення мережевого зв’язку.


 


“Ці зразки забезпечуватимуть глобальну безперебійну індикацію, виявлення, попередження, відстеження та ідентифікацію постійних і часових ракетних загроз, зокрема від таких, як гіперзвукові ракетні системи”, – сказано в повідомленні.


 

Нагадаємо, американські військові планують вивести на орбіту два прототипи супутників, призначених для стеження за гіперзвуковими і балістичними ракетами.


 


 

Previous post Допомога Литви: безпілотники вирушать на фронт
Next post Зеленський звільнив заступника голови СБУ Горбенка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *