Ірландія заради українців призупинила безвіз частині біженців

Ірландія заради українців призупинила безвіз частині біженців

Фото: iStock

Ірландія призупинила безвіз для біженців із 20 країн, крім України

Офіційний Дублін ухвалив рішення на деякий час скасувати безвіз для іноземців із 20 країн, щоб звільнити місця українцям, змушеним залишити Батьківщину через вторгнення РФ.


 

Ірландський уряд призупинив безвізовий режим для біженців з більшості країн Європи, щоб зберегти місця для українців, які змушені залишити Батьківщину через російську військову агресію. Про це повідомляє Politico у понеділок, 19 липня.


 


Ірландія на сьогоднішній день прийняла в себе 43 тисячі українців, але в країні не вистачило місць для подальшого прийому біженців, зазначає видання.


 


У повідомленні сказано, що через нестачу місць сотням українців, переважно жінкам і дітям, які прибули в країну ще минулого тижня, довелося ночувати на підлозі покинутої будівлі аеропорту Дубліна. За кілька днів громадян України розмістили в наметовому містечку, зведеному на північ від столиці.


 


Ірландський уряд пов’язує ці проблеми з великим потоком біженців із країн Європи. Тому було ухвалено рішення на 12 місяців призупинити безвізовий режим для біженців із 20 країн ЄС: Бельгії, Чехії, Німеччини, Угорщини, Італії, Нідерландів, Польщі, Румунії, Словаччини, Швейцарії.


 


 


 

Previous post Європа переживає хвилю спеки, Франція та Іспанія борються з лісовими пожежами
Next post 10 людей постраждали – ДСНС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *