Глава МЗС Словенії сказала, коли ЄС має розпочати переговори з Києвом

Глава МЗС Словенії сказала, коли ЄС має розпочати переговори з Києвом

Фото: Скриншот

Глава МЗС Словенії Таня Файон

Таня Файон наголосила, що процес початку вступу України може тривати довго, а якщо буде воля ЄС та прагнення України, то він буде дуже швидким.


 

Глава МЗС Словенії Таня Файон вважає, що Євросоюз має розпочати переговори з Україною щодо її вступу до ЄС після того, як вона виконає сім критеріїв Єврокомісії. Про це повідомляє Європейська правда.


 

“Передусім, є перелік речей, які ви повинні виконати, починаючи з судової реформи, та інші реформи. Ви повинні довести це перед тим, як зробити наступний крок. І це нормальний процес, заснований на досягненнях вашої країни… Але якщо ви зробили, і якщо ЄС це визнав – то ЄС буде зобов’язаний виконати свою обіцянку”, – сказала Файон в інтерв’ю виданню.


 


Зазначається, що у документах ЄС немає прямого зобов’язання щодо початку переговорів з Україною після виконання критеріїв Єврокомісії, але Файон наголосила, що процес початку вступу України може тривати довго, а якщо буде воля ЄС та прагнення України, то він буде дуже швидким.


 


“Буде помилкою чекати, що я зараз скажу, що ЄС з часом залишиться єдиним у цьому питанні, як зараз. Я сподіваюся, що у нас буде політична воля та сила, і коли Україна зробить свою роботу – у нас буде консенсус для того, щоб зробити нашу обіцянку реальністю”, – додала міністр.


 



 


 


 


 

Previous post Білорусь відкликала посла із Великої Британії
Next post хто відповість за вбивство українських військовополонених?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *