ЄС вдвічі скоротив закупівлю газу з РФ – Боррель

ЄС вдвічі скоротив закупівлю газу з РФ - Боррель

Фото: eeas.europa.eu

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель

Брюссель ухвалив “тверде рішення” припинити купувати російську нафту з кінця року і в процесі припинення купівлі газу, зазначив дипломат.


 


Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель відкинув критику на адресу енергетичної політики Євросоюзу. Країни ЄС за період з початку російського військового вторгнення в Україну скоротили закупівлю природного газу з Росії наполовину, заявив Боррель в інтерв’ю медіакомпанії DW у п’ятницю, 29 липня.


 


“Якщо до початку війни частка російських енергоносіїв у ЄС становила 40 відсотків, то зараз вона опустилася до 20 відсотків”, – сказав він. За словами Борреля, неможливо “вимагати від європейської економіки припинити закупівлю газу за одну ніч – ми не можемо творити чудес”.


 


На питання, чому Брюссель не ввів штрафні тарифи на російський газ, щоб зменшити приплив коштів у військову скарбницю Москви, Боррель сказав, що ця пропозиція серйозно розглядалася, але була відкинута.


 


За його словами, натомість було прийнято “тверде рішення” “припинити купувати російську нафту з кінця року, і тепер ми в процесі припинення купівлі газу”. При цьому він наголосив, що подальше скорочення імпорту російського газу відбудеться “швидко”.


 


 


 


 


 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Previous post Радбез ООН поінформований про російський удар по Оленівці – Зеленський
Next post Вдалося ідентифікувати 5600 дітей, яких Росія примусово вивезла з України – МВС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *