У Латвії бачать ризики від переїзду до країни російських ЗМІ

У Латвії бачать ризики від переїзду до країни російських ЗМІ

У Латвію з’їхалися російські журналісти

З 24 лютого до Латвії з Росії емігрували понад 200 російських журналістів та 23 ЗМІ, деякі з них вже офіційно розпочали роботу з Риги.


Служба державної безпеки (СДБ) Латвії попередила вищих посадових осіб Латвії про ризики, пов’язані з тим, що в країні починає працювати більше російських медіакомпаній, повідомляє Delfi.


З 24 лютого до Латвії з Росії емігрували понад 200 російських журналістів та 23 ЗМІ. Деякі з них вже офіційно розпочали роботу з Риги.


Латвійська служба держбезпеки стверджує, що “оцінює те, що відбувається в інформаційному просторі в контексті поточної геополітичної ситуації та агресивної війни Росії в Україні”.


“СДБ постійно оцінює ризики, що виникають внаслідок цілеспрямованих та систематичних зусиль Росії щодо впливу на інформаційний простір та ЗМІ. Служба держбезпеки поінформована про роботу російських незалежних ЗМІ у Латвії. У зв’язку з цим служба виявила ризики для безпеки латвійського інформаційного простору, а також розвідувальні ризики пов’язані з тим, що діяльність ЗМІ традиційно була на користь російських спецслужб. Про це СДБ проінформувало найвище керівництво країни”, – повідомляє служба.


Нагадаємо, що Латвія запропонувала запровадити заборону на видачу туристичних віз ЄС росіянам після теракту в Оленівці.


Латвія вирішила припинити видачу віз росіянам ще 24 лютого.



 

Previous post Червоний Хрест каже, що досі не отримав дозволу на доступ до колонії в Оленівці
Next post Катування полоненого бійця – у мережі ідентифікували двох військових злочинців

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *