Екс-чиновника Чубайса, який залишив РФ, госпіталізовано

Екс-чиновника Чубайса, який залишив РФ, госпіталізовано

Фото: Deposit

Спочатку виїхав із країни, потім опинився у лікарні.

Після початку війни Чубайс залишив посаду спецпредставника президента з питань сталого розвитку та виїхав із Росії.


Колишнього високопоставленого російського чиновника Анатолія Чубайса, який залишив останню офіційну посаду і країну в березні нинішнього року, госпіталізовано з синдромом Гійєна Барре, що викликає втрату контролю над кінцівками, повідомили джерела в його оточенні, пише BBC.


Першою про хворобу Чубайса повідомила російська телеведуча Ксенія Собчак. За її даними, Чубайс перебував у реанімації.


За словами Собчак, Чубайсу “стало погано, раптово почали відніматися руки та ноги”.


“Я госпіталізований до однієї з європейських клінік з діагнозом – синдром Гійєна-Барре. Стан середньої важкості, стабільний”, – цитує Собчак повідомлення самого Чубайса. В якій країні зараз перебуває Чубайс, не уточнювалося. На початку березня повідомлялося, що його бачили у Туреччині.


Пізніше інформацію про госпіталізацію Чубайса підтвердило російське пропагандистське держагентство ТАСС із посиланням на анонімне джерело у його оточенні. За його словами, стан Чубайса в неділю покращився після лікування.


Нагадаємо, що в березні 2022 року Анатолій Чубайс залишив посаду спецпредставника президента з питань сталого розвитку та виїхав із Росії. Як розповідали джерела Bloomberg, Чубайс пішов у відставку та залишив країну, пославшись на незгоду з війною президента Володимира Путіна в Україні. Сам він, однак, жодних публічних заяв ні на цю, ні на інші теми після відставки не робив.


Синдром Гійєна-Барре – рідкісне захворювання, при якому імунна система людини вражає власні периферичні нерви. У важких випадках це може призводити до паралічу ніг, рук або м’язів обличчя. У 20-30% людей уражається грудна мускулатура, що утруднює дихання.


Цей синдром може вражати людей у ​​будь-якому віці, але найчастіше він зустрічається у дорослих людей і чоловіків. Більшість людей повністю одужують навіть у найважчих випадках синдрому.



 

Previous post Блокування дороги та сирени – на кордоні між Косовом та Сербією знову неспокійно
Next post ЗСУ готові до «будь-якої нової активності» військ РФ – Зеленський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *