ООН планує запустити місію з “пошуку фактів” теракту в Оленівці

ООН планує запустити місію з  пошуку фактів  теракту в Оленівці

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш

Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутерріш анонсував створення групи, яка намагатиметься встановити причину трагедії в Оленівці.


 

Організація Об’єднаних Націй (ООН) планує запустити місію, яка має “встановити факти” загибелі кількох десятків українських військовополонених у Оленівці. Про це заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш на прес-конференції в середу, 3 серпня.


 


“Ми отримуємо запити від Російської Федерації та запити від України провести розслідування щодо подій (в Оленівці – ред.). Я вирішив, відповідно до своєї компетенції та повноважень, розпочати місію з пошуку фактів. У мене немає повноважень проводити кримінальні розслідування, але можу запустити місію щодо пошуку фактів”, – стверджує він.


 


За його словами, встановлені місією факти передадуть урядам України та РФ.


 


“Я сподіваюся, що ми зможемо домовитися про коло повноважень цієї місії. Ми шукаємо компетентних, незалежних людей… І ми сподіваємося мати всі можливості з обох сторін для доступу до всіх даних, необхідних для з’ясування правди про те, що сталося. Це питання, до якого ми підійшли дуже серйозно. І ми наполегливо працюємо над ним”, – резюмував Гутерріш.


 


 

Також Генштаб ЗСУ повідомив, що збройні сили РФ здійснили прицільний умисний артобстріл виправної установи в Оленівці, а заяви про нібито обстріли з української сторони є відвертою брехнею та провокацією.


 


 


 


 


 

Previous post «Газпром» назвав неможливою передачу турбіни Siemens для «Північного потоку» через санкції
Next post «Нелюдські умови» – керівник ВЦА Авдіївки розповів про ситуацію у місті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *