У Києві обмежать масові заходи через загрозу російських атак та ймовірну роботу ДРГ – КМВА

Рада оборони Києва провела екстрене засідання на тлі заяв російського керівництва щодо наміру збільшити кількість ракетних атак на цивільні об’єкти України та столиці, та ухвалила ряд рішень щодо масових заходів у місті, повідомляє 28 березня військова адміністрації (КМВА).

У КМВА не виключають також спроб проникнення на територію міста диверсійно-розвідувальних груп РФ, залучення агентів російських спецслужб та інших ворожих елементів для дестабілізації ситуації в столиці.

Враховуючи цю інформацію, Рада оборони Києва прийняла такі рішення:

  • невідкладно опрацювати питання щодо проведення в подальшому заходів в місті Києві, які передбачають залучення великої кількості людей;
  • переглянути нормативно-розпорядчі документи щодо роботи громадського транспорту, проведення спортивних, культурних, освітніх, медичних, розважальних заходів, а також в місцях скупчення людей для забезпечення безпеки громадян;
  • силовим та військовим структурам посилити увагу до місць скупчення людей, забезпечити дотримання публічної безпеки і порядку в столиці;
  • відповідним структурам забезпечити постійний доступ населення до укриттів та готовність пунктів незламності до використання.

Також місцева влада обіцяє здійснюватися моніторинг соціальних мереж щодо поширення дезінформації спрямованої на дестабілізацію ситуації в столиці.

Читайте також: За тиждень армія РФ застосувала майже 190 ракет і 700 керованих авіабомб – Зеленський

«Киян просимо зберігати спокій. Не панікувати. Ми вживаємо превентивних заходів аби Київ та його мешканці були надійно захищені. Дотримуйтеся правил безпеки – не ігноруйте сигнали повітряних тривог», – вказано у повідомленні.

Вранці 25 березня російські війська з території окупованого Криму атакували Київ двома балістичними ракетами. Як повідомили у ЗСУ, їх збили. Аналітики Defense Express пишуть, що йдеться про ракети «Циркон» – найновіші та розхвалені Росією ракети.

Це була вже третя атака РФ на Київ за останні 5 днів. За даними місцевої влади, внаслідок ракетного удару в Печерському районі пошкоджено нежитлову будівлю, в Солом’янському районі багатоповерховий будинок. В Дніпровському та Голосіївському районах було зафіксовано падіння уламків. Постраждали 10 людей.

Крім того, у ніч на 28 березня Повітряні сили ЗСУ збили 26 з 28 «шахедів», якими Росія атакувала Україну. «Шахеди» збили у межах Одеської, Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей.

Москва, попри докази і свідчення, з початку повномасштабного вторгнення заперечує обстріли цивільних в Україні.

Previous post ЕксAlyosha Олена Тополя у пікантній сукні з вирізом на спині вперше за довгий час знялася у фотосесії: фото
Next post Відправка військ в Україну – Метью Міллер зробив заяву про позицію США та назвав Макрона союзником