Розвідка Британії розповіла про політику русифікації на окупованих РФ територіях України

Росія проводить політику русифікації на окупованих територіях України для приведення політичної системи у відповідність до законодавства РФ, повідомляє 28 березня Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

У розвідці звернули увагу на відкриття магістерської програми за спеціальністю «Державне і муніципальне управління» у російській Академії народного господарства і державної служби яка, за словами представника навчального закладу, надасть випускникам навички для роботи на всіх рівнях влади, в тому числі на окупованих Росією територіях України.

«Це може бути пов’язано з планами президента Росії Володимира Путіна створити нову адміністративну еліту, як зазначено в його зверненні до нації минулого місяця, та виданням президентського указу в січні 2024 року про створення нового кадрового резерву», – вказано у повідомленні.

Британське оборонне відомство зазначає, що інші подібні заходи на окупованих територіях включають поширення російської системи правосуддя, нав’язування російської освітньої програми, видачу російських паспортів та розбудову російської телекомунікаційної інфраструктури.

Раніше керівниця пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк повідомила, що на лівому березі Дніпра буде активізовано мобілізацію до російської армії – з цією метою під час проведення незаконних виборів на окупованих територіях російська влада провела своєрідний перепис населення.

У січні Головне управління розвідки Міністерства оборони України заявило, що російські війська активізували механізми примусової мобілізації в окупованих громадах Херсонської і Запорізької областей, зокрема, зосередили свою увагу на фермерах.

У ГУР заявили, що активізація примусової мобілізації, до якої вдаються російські сили на окупованих територіях України, спричинена «необхідністю покривати втрати особового складу, а також зниженням підтримки війни серед російського населення».

Перед цим правозахисна організація Human Rights Watch у своєму звіті заявила, що російська влада продовжує примусово мобілізувати в свою армію українців на окупованих нею територіях України. Правозахисники наголосили, що така практика «є воєнним злочином».

Previous post Вітер наробив біди на дорогах Тернопільщини і Буковини, фото наслідків
Next post Бразильсько-франузька субмарина: спустили на воду третю – новини LB.ua