Відбулося екстрене засідання Ради Україна-НАТО – новини на LB.ua

28 березня у штаб-квартирі НАТО відбулось надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів.

Як ідеться на фейсбук-сторінці Місії України при НАТО, засідання скликав Київ через ракетні обстріли Росією української критичної інфраструктури.

Міністр оборони України Рустем Умєров поінформував союзників про наслідки російських атак і заходи з реагування. Також Умєров закликав держави-члени НАТО надати додаткові системи протиповітряної і протиракетної оборони й ракети до них для того, щоб захистити українські міста і громадян.

  • Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що російська армія 22 березня провела наймасштабнішу атаку на українську енергетику за останній час.
  • За словами Галущенка, комбінований удар окупантів із застосуванням “шахедів”, крилатих та балістичних ракет у ніч на 22 березня мав на меті тотальний блекаут для всієї країни.
  • Унаслідок масової атаки в Україні було пошкоджено десятки об’єктів енергосистеми, повідомили в Укренерго. Зокрема, пошкоджені теплові та гідроелектростанції, магістральні мережі НЕК “Укренерго”, мережі обленерго. Найважча ситуація була в Харківській, Одеській, Кіровоградській, Дніпропетровській областях.
  • На засіданні уряду 22 березня прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що пошкоджені близько 20 підстанцій та електростанції. Група ДТЕК, наприклад, втратила 50% своїх генеруючих потужностей.
  • Гендиректор компанії YASNO Сергій Коваленко розповів, що рашисти били по двох частинах української енергосистеми: генеруючій та розподільчій, аби завдати максимум шкоди.

Previous post ЗСУ підуть уперед? Як «чеські» боєприпаси можуть вплинути на фронт
Next post Японський космічний модуль SLIM зміг прокинутися після другої ночі на Місяці – фото | новини України