Внаслідок теракту в підмосковному Crocus City Hall загинув полковник спецназу ГРУ, який воював проти України.

Голова самарського відділення організації “Офіцери Росії” Артур Маліванчук розповів, що в Crocus City Hall М'ясников отримав три кулі і через три дні помер у лікарні.

“Медіазона” зазначає, що прізвище М'ясникова значилося в опублікованому МНС РФ списку поранених під час теракту.

Маліванчук стверджує, що полковник два роки воював проти України і за кілька днів до теракту приїхав до Москви, щоб побачити родину.

Витоку з російських баз даних, на які посилається видання, свідчать, що в Москві М'ясников був зареєстрований на адресу Генштабу країни-агресора РФ.

Контекст

22 березня у Crocus City Hall у Красногорську Московської області перед концертом гурту “Пікнік” сталася стрілянина. За інформацією пропагандистських ЗМІ, до партеру концертного залу увірвалися люди у камуфляжі та почали стрілянину з автоматичної зброї. У будівлі спалахнула пожежа (ймовірно, її влаштували нападники). Вогонь вдалося загасити лише увечері 23 березня. За останніми офіційними даних, через стрілянину та пожежу загинуло 143 особи, ще 382 постраждали.

Відповідальність за теракт взяло на себе терористичне угруповання ІДІЛ, воно опублікувала фотографії нападників та відео, зроблене ними під час нападу, на якому видно, як вони стріляють у людей, а декому перерізають горло. У США заявили, що вважають саме ІДІЛ організатором теракту в Підмосков'ї, що не бачать жодних ознак причетності до цього України та що передавали Росії розвіддані про можливу підготовку ісламістами нападів у Росії.

23 березня у Брянській області РФ затримали чотирьох осіб за підозрою у скоєнні теракту Це уродженці Таджикистану, які працювали в Росії, повідомив “Комерсант”.

При цьому російська влада та пропагандисти намагаються довести, що в цій історії нібито є якийсь “український слід”. Зокрема, стверджують, що затримання підозрюваних у злочині сталося “неподалік кордону з Україною” (насправді, як з'ясувала “Медуза”, “недалеко” – це 140 км) і що для них нібито було підготовлене вікно з української сторони кордону. Але посол Білорусі в Росії Дмитро Крутой заявив, що білоруські спецслужби допомагали Росії затримати підозрюваних та “не дати піти терористам через наш спільний кордон”. У військовій розвідці України наголосили, що ця заява посла фактично нівелювала заяви російської влади про те, що підозрювані у нападі прямували у бік українського кордону.

24 березня всіх чотирьох підозрюваних у теракті суд до РФ відправив під арешт. Пізніше під арешт почали відправляти й інших фігурантів справи.

Previous post Гуменюк щодо підготовки Росії до нічної атаки
Next post Злочини в Ірпіні: чи отримають покарання російські солдати