Без доступу до чистої питної води живе 2,2 млрд жителів Землі – ООН

“Сьогодні 2,2 млрд людей все ще живуть без доступу до чистої питної води, а 3,5 млрд не мають доступу до безпечних санітарних умов. Таким чином, мета ООН щодо забезпечення такого доступу для всіх до 2030 року далека від досягнення, і є підстави побоюватися, що ця нерівність може продовжувати зростати”, – йдеться у повідомленні.

За даними ООН, станом на 2022 рік близько половини населення планети зазнавало гострої нестачі води протягом як мінімум частини року, а одна чверть зіткнулася з “надзвичайно високим” рівнем водного дефіциту – понад 80% своїх запасів прісної води вони брали з відновлюваних джерел.

“Зміна клімату призведе до збільшення частоти та серйозності цих явищ, що створить гострі ризики для соціальної стабільності. Першим наслідком є ​​погіршення умов життя, що веде до зниження продовольчої безпеки та ризиків для здоров'я. Нестача води також впливає на соціальний розвиток, особливо дівчат і жінок. У багатьох сільських районах вони несуть основну відповідальність за збирання води, витрачаючи на це завдання до кількох годин на день, обмежуючи доступ до водопостачання, що посилює цей тягар, що підриває освіту, економічну участь і безпеку жінок, що також може сприяти вищому рівню відсіву із середньої. школи серед дівчаток у порівнянні з хлопчиками”, – пояснили в ООН.

Особливо вразливою в доповіді названо Африку: 19 з 22 досліджених держав страждають від нестачі води.

Previous post Теракт в Крокусі: в Таджикистані затримали девятьох людей
Next post Макс Барських презентував кліп на пісню “В твоїх очах”. Відео