США посилюють боротьбу з постачанням своїх компонентів для зброї в Росію

США посилюють боротьбу з постачанням своїх компонентів для зброї в Росію

Фото: Вікіпедія

Будівля міністерства торгівлі США

Мінторгівлі закликало американські компанії припинити постачання своєї продукції понад 600 іноземним компаніям.

Міністерство торгівлі США закликало американські компанії припинити постачання компонентів для зброї понад 600 іноземним компаніям. Про це заявив заступник міністра Метью Аксельрод на щорічній конференції з контролю за експортом у Вашингтоні, округ Колумбія, повідомляє Reuters.

“За останні кілька тижнів ми надіслали листи більш ніж 20 американським компаніям. У цих листах вказані понад 600 іноземних компаній. Ми звернулися до американських компаній з проханням добровільно припинити постачання цим компаніям через високий ризик потрапляння (їхніх компонентів – ред.) в Росію”, – зазначив американський посадовець.

За його словами, нині високопосадовці мінторгівлі, Держдепартаменту та мінфіну США також звертаються безпосередньо до вищого керівництва американських компаній, щоб обговорити подальші кроки, які вони можуть вжити для запобігання потраплянню їхньої продукції в Росію.

США та ще понад 30 інших країн після повномасштабного вторгнення Росії в Україну запровадили санкції, спрямовані на зниження здатності РФ продовжувати цю війну та перекрити доступ до західних технологій. Проте в “затрофеєній” російській зброї продовжують виявляти американські компоненти.

ЗМІ раніше заявили, що Росії значною мірою вдається обходити санкції на експорт технологій, що дозволяє Москві виготовляти зброю та продовжувати війну проти України. 

Нові ракети. Як РФ нарощує виробництво

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Previous post Кому перерахують пенсії з 1 квітня: відповідь ПФУ
Next post Відома українська акторка вперше знялася у серіалі після загибелі чоловіка на фронті: фото