Нетаньягу доручив підготувати список цілей в Іраку для атаки – ЗМІ

Варіанти відповіді Ізраїля включають потенційний удар по об’єкту в Тегерані або кібератаку.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу доручив військовим підготувати список іранських цілей, атаки на які “пошлють сигнал”, але не призведуть до жертв. Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на обізнане джерело.

Зазначається, що ці варіанти включають потенційний удар по об’єкту в Тегерані або кібератаку.

“Всі згодні з тим, що Ізраїль має відповісти. Питання лише у тому, як потрібно зреагувати і коли”, – сказав співрозмовник видання.

Водночас він зазначив, що союзники Ізраїлю не хочуть “надмірної відповіді”, проте діалог у цьому напрямі продовжується.

“Ізраїль із різною інтенсивністю воює з Іраном уже багато років. Це не припиниться ні завтра, ні післязавтра. І це не припиниться, якщо Ізраїль відреагує просто зараз”, – додало джерело.

Опитані виданням аналітики стверджують, що зараз є “стратегічна можливість” для Ізраїлю повернутися до міжнародної спільноти та відновити свої регіональні альянси. Джерело The Washington Post підкреслює, що Ізраїлю необхідно діяти розумно, щоб зміцнити регіональний і глобальний фронт проти Ірану.

Нагадаємо у ніч на 14 квітня Іран випустив по території Ізраїлю понад 300 ракет і дронів, 99% яких було перехоплено силами ППО. 

Тим не менш у Тегерані назвали свою атаку “успішною” і застерегли Ізраїль, щоб він не вдавався до удару у відповідь.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

Previous post У Грузії протестували проти закону про іноагентів, є затримані. Протести пообіцяли продовжити зранку. Фото
Next post Прогноз Таро на 16 квітня 2024 – що віщують карти кожному знаку Зодіаку — Астрологія