Ізраїль має право на відповідь Ірану

Ізраїль має право на відповідь Ірану за повітряну атаку 14 квітня, а президент США Джо Байден демонструє «нерішучість», закликаючи Ізраїль не відповідати, сказав в інтервʼю Радіо Свобода колишній радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон.

Болтон, який упродовж 17 місяців обіймав високу посаду в адміністрації президента Дональда Трампа сказав, що якщо б Іран цілив по Сполучених Штатах, використовуючи сотні балістичних і крилатих ракет та безпілотників, як це було проти Ізраїлю, Вашингтон відповів би щонайменше знищенням баз та об’єктів, із яких були розпочаті атаки.

«Я твердо переконаний, що якби США зазнали такої атаки, немає сумніву, що б ми зробили. Чому ми маємо відмовляти ізраїльтянам у праві… реагувати так само, як ми?» – сказав Болтон.

Колишній радник президента США з питань національної безпеки додав, що Ізраїль не може бути впевнений, що наступні балістичні ракети з Ірану не міститимуть ядерних боєголовок. Тому, вважає Джон Болтон, у довгострокових інтересах Ізраїлю відповісти, знищивши іранську програму ядерної зброї. І якщо Ізраїль вирішить це зробити, Сполучені Штати мають підтримати цей крок, сказав він.

Раніше президент США Джо Байден заявив, що хоче запобігти поширенню конфлікту на Близькому Сході, і закликав Ізраїль бути обережним, порадивши «уважно і стратегічно подумати», перш ніж давати Ірану відповідь, яка може спровокувати велику війну.

Previous post Блокування на кордоні стосується тільки вантажівок та сільськогосподарської продукції, – голова МЗС Польщі
Next post «Відправляти неготових солдатів у бій – це злочин». Інтерв’ю із американським генералом