“Різні картини загроз”. Кірбі заявив, що США не допомагатимуть Україні збивати дрони та ракети, як у випадку з Ізраїлем

“Я знав, що це питання виникне. Послухайте, йдеться про різні конфлікти, інший повітряний простір, різні картини загроз”, – сказав Кірбі.

Він нагадав, що від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну президент Джо Байден дав зрозуміти, що США не планують брати участь у бойових діях в Україні.

“Ми надаємо Україні озброєння, якого вона потребує, для захисту її повітряного простору. І на жаль, на сьогоднішній день ми не можемо зробити цього, оскільки не маємо додаткового фінансування національної безпеки, якого Україна так потребує”, – підкреслив Кірбі.

Він зазначив, що “хороші друзі” США, Ізраїль та Україна перебувають “у дуже різній боротьбі”, проте при цьому обидві держави борються за свій суверенітет, але час грає проти них. Представник Білого дому заявив, що найкращий спосіб допомогти Ізраїлю та Україні – ухвалити двопартійний законопроект про підтримку, який уже тривалий час блокується в Палаті представників США.

Пізнього вечора 13 квітня Іран запустив у бік Ізраїлю ударні дрони. Згідно із заявою ЦАХАЛ 14 квітня, Іран запустив Ізраїлем. понад 300 дронів і ракет, приблізливо 99% цілей було збито, у відбитті атаки безпосередньо брали участь США, Великобританія, Франція та Йорданія.

Кірбі назвав результати відбиття атаки “неймовірним успіхом”. Президент України Володимир Зеленський 15 квітня висловив переконання, що партнери могли б захистити Україну так само, як Ізраїль, який не є країною – членом НАТО.

Контекст

Російські окупанти регулярно атакують Україну дронами та ракетами, збиває їх лише українська ППО. Уламки збитих російських дронів або ракет неодноразово падали на території сусідніх з Україною країн, зокрема, Молдови, Польщі, Румунії, військової реакції з боку цих держав не було.

Зокрема, у березні під час масованої атаки по Україні ракета окупантів порушила повітряний простір Польщі, але її там не збивали. Як пояснили польські військові, “це було небезпечним для жителів Польщі і було зрозуміло, що ракета повернеться на територію України”.

Previous post «Відправляти неготових солдатів у бій – це злочин». Інтерв’ю із американським генералом
Next post росія обстріляла Нікопольщину: 4 людини постраждали