У США розпочався перший судовий розгляд кримінальної справи проти Трампа

Трамп, який є передбачуваним кандидатом від Республіканської партії на пост президента, заперечує звинувачення. Він сидітиме в залі суду Манхеттена як обвинувачений чотири дні на тиждень. Політик сидів поруч із своїми трьома адвокатами, коли почався відбір присяжних, спостерігаючи, як вони обговорюють із прокурорами, які докази можуть бути допущені, і передавав нотатки під час розмови.

Першого дня Трамп мало розмовляв у залі суду, при цьому окружна прокуратура Манхеттена закликала суддю Хуана Мерчана накласти на нього санкції за порушення ухвали судді про нерозголошення інформації. Трамп опублікував у соцмережах кілька постів щодо судового процесу.

Мерчан запросив 96 жителів Нью-Йорка як потенційних присяжних, проте понад 50 із них одразу не пройшли відбір. Вони заявили, що не думають, що можуть бути справедливими та неупередженими. Суд оголосив перерву до ранку 16 квітня.

Після кількох місяців апеляцій з проханням відкласти початок судового розгляду, захист тепер намагається уповільнити судовий розгляд у міру наближення листопадових виборів, зазначає CNN. Джерела повідомили журналістам телеканалу, що під час суду, ймовірно, буде багато заперечень та вставок, оскільки захист повністю зосереджений на збереженні кожного питання для апеляції. Вже очікується, що відбір присяжних триватиме тиждень, але у понеділок адвокат Трампа Тодд Бланш запросив більше часу (удвічі більше за звичайний) для допиту потенційних присяжних.

Reuters пише, що хоча деякі експерти з правових питань вважають цю справу найменш значущою з чотирьох кримінальних переслідувань Трампа, це єдина справа, яка гарантовано буде передана до суду до виборів 5 листопада.

Previous post негода спричинила знеструмлення в чотирьох областях 
Next post Усі відповіді майбутнім батькам. Покроковий гайд для усиновлювачів від Фонду Ріната Ахметова