Усі відповіді майбутнім батькам. Покроковий гайд для усиновлювачів від Фонду Ріната Ахметова

У прес-релізі, наданому командою проекту інтернет-виданню “ГОРДОН”, повідомляється, що відповіді на “найгостріші питання” дала психолог, юрист і головний спеціаліст Київського міського центру соціальних служб для сім'ї Любов Лоріашвілі.

Зазначається, що вже понад 10 тис. дітей знайшли нові сім'ї завдяки програмі “Сирітству – ні!” Фонду та цей шлях сформував великий досвід допомоги майбутнім усиновлювачам. Спецпроект розроблений для того, щоб підтримати майбутніх батьків на шляху до дитини, надати практичні поради та відповісти на запитання.

Проект базується на довіднику та відеогайді “Кроки до дитини” від Фонду Ріната Ахметова, який “всі 18 років своєї роботи докладає зусиль до того, щоб кожна дитина виховувалась у родині”.

У роботі над відеогайдом взяли участь український телеведучий Тимур Мірошниченко та його дружина адвокат Інна Мірошниченко, які стали послами усиновлення в Україні та виховують прийомного сина. Подружжя Мірошниченко працювало над проектом у партнерстві з тренером з підготовки кандидатів до сімейних форм виховання Галиною Мазур.

У відеогайді розповідається про те, які 10 кроків до усиновлення необхідно пройти, щоб прийняти дитину в сім'ю, які питання, документи, знання потрібні на кожному кроці, чим відрізняються опіка та усиновлення, хто може бути усиновлювачем, а кому це заборонено, як впливає на процес усиновлення воєнного стану в Україні, як шукати дитину та що робити далі.

Контекст

Усього за 18 років за програмою “Рінат Ахметов – Дітям” підтримку отримали понад 5 млн. дітей України.

Previous post У США розпочався перший судовий розгляд кримінальної справи проти Трампа
Next post Мобілізація засуджених: Шуляк розповіла, як охочі зможуть вступити до ЗСУ