У Молдові Конституційний суд схвалив референдум про вступ до ЄС

У Молдові Конституційний суд схвалив референдум про вступ до ЄС

Фото: Соцмережі (ілюстративне фото)

Конституційний суд Молдови схвалив референдум про вступ до ЄС

У запиті вказана дата проведення референдуму про вступ до ЄС 20 жовтня. Остаточне рішення про проведення референдуму має затвердити парламент країни.

Конституційний суд Молдови 16 квітня оголосив позитивний висновок на запит депутатів партії влади Дія та солідарність (PAS) про проведення референдуму про вступ до Євросоюзу. Про це повідомляє NewsMaker.

Остаточне рішення про проведення референдуму має затвердити парламент країни.

Зазначається, що у запиті вказана дата проведення референдуму про вступ до ЄС 20 жовтня.

Якщо громадяни проголосують за вступ до ЄС, то до Конституції внесуть кілька правок. У преамбулі Конституції з’явиться згадка про європейську ідентичність і про незворотність Європейського шляху розвитку Молдови. Також у Конституції з’явиться окрема стаття Європейська інтеграція, у якій вкажуть, що Молдова приєднується до договорів про створення ЄС і до актів, що переглядають установчі договори ЄС.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз розпочав процедуру скринінгу молдовського законодавства, що є обов’язковим під час входження країни-кандидата до ЄС.

Нагадаємо, парламент Молдови на засіданні 12 квітня схвалив у другому читанні рішення про припинення Договору про звичайні збройні сили в Європі (ДЗЗСЄ).

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Previous post Райффайзен банк розмістив понад тисячу оголошень про вакансії в РФ
Next post сильні зливи несподівано накрили Аравійський півострів — Світ