сильні зливи несподівано накрили Аравійський півострів — Світ

Протягом доби очікується до 128 мм опадів.

Внаслідок сильних дощів та шквального вітру, які накрили Об’єднані Арабські Емірати вночі проти вівторка, 16 квітня, затоплені дороги та скасовані всі авіарейси у міжнародному аеропорту Дубая.

Про це пише АР.

Вулиці міст та автомагістралі в усіх семи еміратах перетворилися на бурхливі річки, у яких застрягли автомобілі. Вночі кілька блискавок влучило у шпиль найвищої будівлі у світі – вежі Бурдж-Халіфа. Наразі не повідомляється, чи отримала будівля які-небудь пошкодження внаслідок грози.

За початковими оцінками, за ранок у Дубаї випало понад 30 міліметрів дощу, а протягом дня очікується до 128 мм опадів.

Через складні погодні умови в ОАЕ скасували заняття у навчальних закладах, а держслужбовців тимчасово перевели на віддалену роботу.

Ситуацію з підтопленням доріг ускладнює відсутність дренажних споруд. Емірати розташовані у посушливому регіоні, де дощі трапляються дуже рідко та переважно у зимові місяці. Влада відправила на вулиці спеціальну техніку, щоб відкачати воду.

Повідомляється, що дощі також пройшли в сусідніх з Еміратами країнах, зокрема в Бахрейні, Катарі та Саудівській Аравії. В Омані через зливи загинуло щонайменше 18 людей, серед яких близько десяти дітей.

Нагадаємо, у РФ стався потоп. У річках Уралу та Сибіру стрімко зростає рівень води. Евакуйовані тисячі людей із повністю затоплених міст.

Читайте також:

Previous post У Молдові Конституційний суд схвалив референдум про вступ до ЄС
Next post “Та пішов він. Товстий мішок гівна”. Вірастюк заявив, що не має наміру більше вибачатися перед Бобулом за те, що висміював його