у НАБУ повідомили, що викрили схему на Чернівецькій митниці

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) підозрюють працівників митниці чиновників і бізнесменів із Чернівців в організації схеми з ухиленні від сплати мита за ввезення товарів, що заподіяло збитків державі на майже 290 мільйонів гривень.

«Як встановило слідство, учасники організували незаконне ввезення через митний пост «Вадул-Сірет» високоліквідних товарів з Туреччини (одяг, взуття, аксесуари), оформлюючи транспорт з ними як порожній або маскуючи їх товарами прикриття (тканина, ДСП, цегла) зі значно меншою митною вартістю», – повідомляє пресслужба НАБУ 16 квітня.

Детективи НАБУ вважають, що службові особи на митниці на підставі підроблених документів забезпечували позачерговий пропуск вантажівок без проведення митного огляду.

«Надалі транспорт їхав до складів підприємців, де високоліквідні товари вивантажували та реалізовували, а завантажені замість них товари прикриття доставляли на митний пост «Чернівці» для завершення оформлення та сплати занижених платежів», – пояснюють правоохоронці.

Наразі підозрюються 11 учасників цієї схеми: троє службовців Чернівецької митниці та вісім фізичних осіб. Серед них ексначальник Чернівецької митниці та ексдепутат Чернівецької обласної ради.

Тривають слідчі дії, затримано одного співорганізатора схеми та чотирьох учасників, повідомили у антикорупційному бюро.

Раніше Державне бюро розслідувань затримало на Львівщині прикордонницю, яка, за даними слідства, обіцяла чоловіку призовного віку переправити йогоза кордон за 9 тисяч доларів.

Previous post Tesla дуже дорога в ремонті – власник Артем Березун заплатив понад 32 тисячі за плату
Next post Правоохоронці підозрюють посадовця Полтавської облради у підробленні для поїздки за кордон