Зеленський хоче ініціювати засідання Ради Україна – НАТО щодо захисту неба

Україна зробить запит на скликання засідання Ради Україна – НАТО щодо захисту неба, постачання систем протиповітряної оборони, повідомив у вечірньому зверненні 16 квітня президент Володимир Зеленський. Коли саме буде ініційоване засідання – він не уточнив.

«Працюємо заради того, щоб отримати більше реальної допомоги. Заради того, щоб досягти справжньої рівності в захисті від терору, коли і для нас тут, в Україні, у Європі, і в інших частинах світу діятимуть однакові, справді рівні правила, коли ми стикаємося з однаковими проявами терору, однаковими ударами ракет і дронів. За ці два дні ми вже чого лише не чули. Про різні конфлікти – тут, у Європі, і на Близькому Сході, – різні рівні загроз, різний повітряний простір. Хоча однакові «Шахеди» й балістика… Про різні загрози ескалації», – заявив Зеленський.

Напередодні в Держдепартаменті США, відповідаючи на запитання про те, чому США і союзники 13 квітня захистили Ізраїль від іранських ракет і дронів, допомігши збити їх, але не роблять такого ж для України, яка регулярно потерпає від масованих російських ударів, відкинули порівняння захисту України й Ізраїлю.

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Камерон пояснив, що британські війська не допомагають відбивати російські повітряні атаки оскільки країна уникає ескалації у Європі.

Президент України Володимир Зеленський, говорячи 15 квітня про дії союзників в Ізраїлі, зауважував, що партнери можуть обʼєднатися також і для захисту України.

Previous post Онлайн-казино: РНБО розгляне питання щодо їх роботи – новини LB.ua
Next post ПАРЄ закликає передати заморожені активи РФ на відбудову України