Шмигаль запропонував США створити наглядову раду для органу із залучення інвестицій UkraineInvest

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль запропонував партнерам із США створити наглядову раду для урядового офісу із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest, написав він у телеграмі за підсумками візиту до Сполучених Штатів 16 квітня.

«Туди увійдуть керівники американських компаній. Це дозволить покращити нашу співпрацю, залучити нові американські інвестиції на наш ринок та сприятиме операційній роботі американських компаній в Україні на щоденній основі», – вказано у дописі.

Шмигаль зазначив, що провів зустріч з американським бізнесом, де головною темою стало залучення американських компаній та інвестицій в Україну.

«Маємо багато перспективних проєктів. Експорто-імпортний банк США надає 3 мільярди доларів для фінансування контрактів і проєктів в Україні», – розповів прем’єр.

Також очільник уряду зазначив, що провів зустріч із представниками деяких найбільших американських компаній, які хочуть інвестувати в Україну або вже ведуть бізнес-діяльність.

За його словами, основною передумовою для покращення інвестиційного клімату є надання Україні додаткових систем ППО.

У травні 2020 Володимир Зеленський озвучив законодавчу ідею, яка згодом лягла в основу закону «Про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями в Україні»: інвесторам, які готові вкласти в Україну 30 мільйонів доларів і більше, за задумом президента, мали отримати державну турботу у вигляді «інвестиційної няні» –​ менеджера, який допомагатиме їм від імені держави.

У вересні 2021 року Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що ключовою інвест-нянею держави визначена установа UkraineInvest.

Офіс залучення інвестицій (UkraineInvest) – постійно діючий дорадчий орган при Кабінеті міністрів України. Він був створений постановою уряду в жовтні 2016 року з метою залучення прямих іноземних інвестицій в Україну.

Previous post Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат, щоб заохотити потенційних інвесторів – Шмигаль у США
Next post США запровадять нові санкції проти Ірану найближчими днями – Єллен