Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат, щоб заохотити потенційних інвесторів – Шмигаль у США

“Залучення американських інвестицій потрібне українській економіці для відновлення та зростання. Підкреслив це під час брифінгу зі спеціальною представницею США з економічного відновлення України Пенні Пріцкер. Сьогодні ми провели зустріч із представниками деяких найбільших американських компаній, які хочуть інвестувати в Україну чи вже ведуть у нас бізнес -діяльність”, – написав Шмигаль.

Він наголосив, що “Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат, щоб заохотити потенційних інвесторів”.

“Основною передумовою для цього є надання Україні додаткових систем ППО. Це допоможе захистити всю нашу громадянську інфраструктуру від російського тероризму. Особливу увагу приділяємо розвитку співпраці з американськими виробниками зброї та боєприпасів. Також зацікавлені у розвитку логістичних маршрутів та енергетичного сектору”, – пояснив він.

На сайті Кабінету Міністрів України зазначили, що США та Україна мають “багато перспективних проектів”.

“Шмигаль розповів [американским] підприємцям про найперспективніші сфери нашої економіки: енергетика, аграрна галузь, оборонна промисловість, видобуток та переробка критичної сировини, а також ІТ. […] Запропонував нашим партнерам зі США створити наглядову раду для урядового офісу із залучення та підтримки інвестицій Ukraine Invest. Туди увійдуть керівники американських компаній. Це, за його словами, дозволить покращити співпрацю, залучити нові американські інвестиції на наш ринок та сприятиме операційній роботі американських компаній в Україні на щоденній основі”, – пояснили в уряді.

Прем'єр заявив у США, що “Україна змінюється вже зараз”.

“Ми впроваджуємо європейські реформи. Приділяємо ключову увагу питанню верховенства права та антикорупції. Пропонуємо інвесторам податкові та регуляторні пільги, а також розширюємо проекти страхування військових ризиків”, – наголосив Шмигаль.

Контекст

Колишній народний депутат, представник Асоціації виробників оборонної промисловості (NAUDI) Сергій Висоцький говорив, що Україна зацікавлена ​​у американських інвестиціях в оборонний сектор. За його словами, Україні слід посилювати зв'язки з американськими компаніями оборонного сектору, тоді перспектива перемоги у війні проти Росії стане реальнішою.

Previous post Кірбі: Пропозиція Джонсона щодо допомоги “на перший погляд” відповідає запитам Білого дому | новини України
Next post Шмигаль запропонував США створити наглядову раду для органу із залучення інвестицій UkraineInvest