В Румунії над військовою базою літали невідомі дрони

Безпілотники були невеликими, найімовірніше, комерційного типу і літали на низьких швидкостях.

У Румунії Військова прокуратура почала розслідування обставин прольоту невідомих безпілотників над військовою авіабазою військово-повітряних сил Румунії імені Михаїла Когельничану, розташованої неподалік міста Констанца. Про це у вівторок, 16 квітня, повідомляє Радіо Свобода.

“У ніч проти вівторка, у проміжку між 22.30 та 00.30 персонал 57-ої авіабази повідомив про проліт трьох безпілотників. Виявлені дрони були невеликими, найімовірніше, комерційного типу і літали на низьких швидкостях і на невеликій висоті”, – йдеться у повідомлені. 

Повідомляється, що було вжито всіх заходів для забезпечення безпеки повітряного простору, а органи управління цивільним повітряним рухом були оперативно поінформовані про ситуацію, що склалася.

Речник Міноборони Румунії Константин Спину уточнив, що дрони заглушили, аби вони не становили небезпеки для військового об’єкта.

У зв’язку з інцидентом командування 57-ої авіабази звернулось до Військової прокуратури, а військова частина ініціювала службову перевірку.

Румунія стала мішенню для мережі російських шпигунів, які намагалися зібрати інформацію про військові навчання та допомогу Україні. Можливі шпигуни потрапили до країни, ховаючись між українських біженців. 

Румунія встановила систему боротьби з дронами на кордоні з Україною

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

Previous post У Херсоні затримали таксиста, який здавав ЗСУ та місцеву ОВА – новини LB.ua
Next post Атаки по Ізраїлю та Україні порівнювати не можна, в Україні немає військових баз США, Британії чи Йорданії – Борель