ЄС запропонував фінальний текст ядерної угоди з Іраном – ЗМІ

ЄС запропонував фінальний текст ядерної угоди з Іраном – ЗМІ

ЄС запропонував остаточний текст пропозиції про відновлення ядерної угоди з Іраном 2015 року

Дипломати Європейського Союзу склали проект фінального тексту ядерної угоди з Іраном і вважають, що тепер сторони мають прийняти фінальне рішення.


 

Європейський Союз запропонував остаточний текст пропозиції з відновлення ядерної угоди з Іраном 2015 року. Про це у понеділок журналістам повідомив високопосадовець ЄС, пише Reuters.


 


“Сьогодні ми виносимо на обговорення текст, який є остаточним текстом”, – заявив високопосадовець ЄС журналістам на брифінгу, коли у Відні завершилися чотириденні переговори про віднолення угоди.


 


У березні країни Заходу наблизилися до відновлення угоди з Іраном, укладеної у 2015 році, але переговори було зірвано частково через спір про те, чи Сполучені Штати мають виключити Революційну гвардію Ірану зі свого списку Іноземних терористичних організацій (FTO).


 


Наприкінці червня в Іран на переговори приїжджав голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель.


 


Переговори у Відні мають на меті повернути США до ядерної угоди, зокрема шляхом зняття санкцій з Ірану, і забезпечити повне виконання Тегераном своїх зобов’язань.


 


Сполучені Штати в односторонньому порядку вийшли з ядерної угоди у 2018 році за тодішнього президента Дональда Трампа, перш ніж ввести хвилю різких санкцій проти країни.


 


 

Previous post Ознаки інсульту — в Україні почастішали випадки гострого інсульту, розповіла лікарка Тетяна Височанська.
Next post США виділили $1 млрд військової допомоги Україні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *