Румунія розслідує проліт дронів над будівництвом найбільшої в Європі бази НАТО

За їхніми даними, у проміжку між 22.30 та 00.30 над базою було помічено три БПЛА.

“Вони були невеликого розміру, швидше за все, комерційного типу і працювали на низьких швидкостях і на невеликій висоті. Відповідно до процедур було вжито всіх заходів для підтримки безпеки в повітряному просторі, а органи цивільного повітряного руху були оперативно проінформовані про ситуацію”, – йдеться у повідомленні. у повідомленні.

Військові застосували заходи радіоелектронної боротьби, внаслідок чого контакт із двома з дронів було втрачено, розповіли у ВПС. Командування 57-ї авіабази передало справу до військової прокуратури для застосування заходів, передбачених законом у подібних ситуаціях.

Europa Liberă România відзначає з посиланням на військових, що дрони були збиті через ризик перешкодити польотам на авіабазі.

Контекст

Про те, що в Румунії на основі 57-ї авіабази імені Михайла Когелнічана НАТО розпочато створення найбільшого в Європі об'єкту, 16 березня повідомив Euronews. На його території можуть розмістити до 10 тис. військовослужбовців та їхніх сімей. Проект вартістю €2,5 млрд включає злітно-посадкові смуги, збройові платформи, ангари для військових літаків, а також школи, дитячі садки, магазини та лікарню. Згідно з планами, вона перевершить аналогічний Rammstein у Німеччині. В даний момент на авіабазі розміщено близько 5 тис. військовослужбовців, більшість із яких – американські солдати.

Previous post як «русский мир» в умовах державної двомовності знищує національну мову
Next post Павло Дуров розповів Такеру Карлсону про ставлення до Маски, Цукерберга та зв'язків з РФ | новини України