Після удару РФ по Чернігову Кулеба заявив, що закликатиме партнерів надати Україні додаткові засоби ППО

Після ракетного удару РФ по Чернігову міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що закликатиме партнерів України надати додаткові засоби протиповітряної оборони.

«Ці невинні люди не були б вбиті чи поранені, якби Україна мала достатні можливості протиповітряної оборони. Три дні тому на Близькому Сході ми побачили, як виглядає надійний захист людських життів від ракет», – написав він у соцмережі Х.

Міністр зауважив, що партнери України мають необхідні засоби, щоб допомогти рятувати життя українців з таким же рівнем ефективності.

«Ми вдячні Німеччині за те, що вона вже прийняла важливе рішення про надання Україні додаткової батареї Patriot. Я закликатиму інших партнерів наслідувати цей приклад під час моїх зустрічей з союзниками по G7 в Італії цього тижня», – додав він.

Російські військові обстріляли Чернігів близько 9:00. Голова Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус розповів, що «ворог завдав три ракетних удари майже по центру міста». За останніми даними, внаслідок удару загинули 13 людей, ще 61 людина поранена, серед них є двоє дітей. В’ячеслав Чаус заявив, що війська РФ вдарили по Чернігову трьома крилатими ракетами «Іскандер».

Читайте також: В ISW проаналізували, як нестача ППО в Україні впливає на фронт

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні верифікували дані про загибель в Україні 10 810 цивільних людей, поранення 20 556 – від початку повномасштабного вторгнення РФ. В організації припускають, що кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.

Previous post Transparency International Ukraine оприлюднила рейтинг прозорості міст у 2023 році новини України
Next post Данія оголосила про новий пакет військової допомоги Україні на €295 млн