У Росії заявили про збиття безпілотників у трьох регіонах, в кількох містах не працювали аеропорти

У Росії вранці аеропорти Казані, Нижньокамська та Нижнього Новгорода тимчасово не приймали і не відправляли літаки. Про це повідомила Росавіація.

Аеропорти закрили «для забезпечення безпеки польотів цивільних повітряних суден».

Російська влада зазвичай припиняє роботу аеропортів під час атак безпілотників.

Також вранці Міноборони Росії повідомило про збитого безпілотника над територією Мордовії, яка межує з Нижнєгородською областю та Татарстаном.

Як повідомило видання«Українська правда» з посиланням на співрозмовника в ГУР, це була спецоперація Головного управління розвідки Міноборони України, безпілотники атакували 590 окремий радіотехнічний вузол військової частини 84680, розташований в російському місті Ковилкіно (Мордовія). Ціллю удару БПЛА став загоризонтний радіолокатор 29Б6 «Контейнер» із дальністю виявлення цілей близько 3000 км та висотою виявлення понад 100 км.

Це друга атака дронів на регіон за тиждень. У ніч на 11 квітня над Мордовією, яка знаходиться приблизно за 700 км від українського кордону, перехопили та знищили два безпілотники.

Згодом у Міноборони Росії прозвітували про другого збитого безпілотника над територією Татарстану.

Це друга атака на регіон протягом місяця. Вперше Татарстан, який розташований більш ніж за тисячу кілометрів від кордону з Україною, зазнав атаки дронів 2 квітня.

Вдень Міноборони Росії також прозвітувало про нібито збитий безпілотник над Бєлгородською областю.

Читайте також: Україна має дрони, здатні пролетіти понад тисячу кілометрів – Федоров

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в російські регіони регулярно прилітають бойові дрони, внаслідок чого є руйнування і жертви. Міноборони Росії стверджує, що атаки ведуться з українського боку. Здебільшого Київ ці повідомлення не коментує.

Previous post росія почала виводити війська з Карабаху
Next post Військового РФ, який розстріляв авто поблизу Бучі, засудили до 12 років тюрми – СБУ