росія почала виводити війська з Карабаху

Почалося виведення російських військ з Нагорного Карабаху. Це підтвердив речник володимира путіна Дмитро Пєсков. Раніше про це повідомляли вірменські та азербайджанські ЗМІ.

Жодної додаткової інформації Пєсков не навів.

Раніше вірменське видання News.am з посиланням на дипломатичні джерела повідомляло про виведення російських військ з Нагірного Карабаху через Дагестан. Зазначалося, що воно здійснюється поетапно.

Російські війська перебувають у Нагірному Карабаху на підставі тристоронньої угоди між Азербайджаном, Вірменією та росією, підписаної 10 листопада 2020 року. Згідно з домовленостями, “миротворці” мали дислокуватися у регіоні до 2025 року.

Читайте також

Азербайджан та Вірменія розсекретили втрати в Карабаху

Контингент був розміщений вздовж лінії розмежування в Нагірному Карабаху та вздовж Лачинського коридору, який сполучає регіон з Вірменією. До складу контингенту входять 1960 військовослужбовців, оснащених стрілецькою зброєю, 90 бронетранспортерів та 380 одиниць автомобільної та спеціальної техніки.

Нагірно-Карабахська Республіка офіційно перестала існувати з початку 2024 року. Рішення ухвалили восени керівництвом невизнаної республіки на тлі загострення конфлікту з Азербайджаном. Прем’єр Вірменії Нікол Пашинян критикував дії російських військ.

Уряд Азербайджану раніше повідомляв, що має намір залучити росіян до розмінування територій у Карабаху.

Previous post Мінкульт дозволив знести Арку дружби народів у Києві
Next post У Росії заявили про збиття безпілотників у трьох регіонах, в кількох містах не працювали аеропорти