Зеленський подякував Столтенберґу за «швидку реакцію» щодо засідання Ради Україна-НАТО

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенберґом.

«Генсек Альянсу підтвердив скликання на запит України позачергового засідання Ради Україна – НАТО. Воно відбудеться 19 квітня на рівні міністрів оборони. Вдячний Єнсу Столтенберґу та партнерам за швидку реакцію. Україна потребує негайних кроків для посилення протиповітряного захисту», – написав він у телеграмі.

За його словами, з генсеком НАТО обговорили також стан виконання ініціатив щодо постачання снарядів для України.

Після звернення України генсек НАТО Єнс Столтенберґ заявив, що засідання Ради Україна-НАТО проведуть у п’ятницю, 19 квітня.

Це повідомлення з’явилося на тлі продовження російських ударів по Україні. Вранці 17 квітня сили РФ завдали ракетний ударів по Чернігову. За останніми даними, внаслідок цієї атаки загинули 17 людей, постраждали 60. 18 квітня у Чернігові оголошено Днем жалоби за загиблими.

Читайте також: Після удару РФ по Чернігову Кулеба заявив, що закликатиме партнерів надати Україні додаткові засоби ППО

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні верифікували дані про загибель в Україні 10 810 цивільних людей, поранення 20 556 – від початку повномасштабного вторгнення РФ. В організації припускають, що кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.

Previous post Борг Мінфіну за будівництво нового водопроводу на батьківщині Зеленського після підриву Каховської ГЕС – 3,5 млрд грн – засновник Autostrada Шкіль
Next post Як Росія досі використовує у зброї західні технології. Приклад винищувача Су